начало

коледа 2012

коледа 2011

оброк 2011

коледа 2010

телетек електроникс

оброк 2010

Mr. Bricolagе 2010

оброк 2009

овце ходят
по вода

откриване
градежът

освещаване
св. Василий
Велики

оброк 2008

оброк на
баренското
училище

 

Откриване на "Градежът"

една скулптура на Павел Койчев, която може да се обитава

19 октомври 2008г.

 

Още преди да стане 11.00 ч., за колкото бе насрочено официалното откриване, край "Градежът" се бяха събрали няколкостотин души, нетърпеливи да разберат що за скулптура е това. Хората обикаляха възбудено, влизаха от стая в стая, коментираха оживено и снимаха, кой с фотоапарат, кой с камера или телефон. Това не се случва всеки ден или навсякъде - скулптура, годна за обитаване,

 
напълно обзаведена, с парно отопление, изградена по начина, по който са били строени старите български къщи - долният етаж от камък, горният от дървена конструкция с плет и измазана с кал. Вторят етаж от скулптурата има и тераса, която го опасва от всякъде. Подът е направен от дебели дъбови трупи. Цялата скулптура се пази от огромен стъклен покрив над нея.
 
         

Обзавеждането на стаите е от изцяло естествени материали - мивките и ваните са издълбани от истински дървени трупи, подът е или от дялан камък, или от дюшеме, вратите - от масивна дървесина.
В 11.00 пристигнаха официалните гости.

  В 11.30 авторът, прочутият български скулптор Павел Койчев произнесе слово. След това кметът на община Правец честити нова забележителнст и официалната част приключи. Последва почерпка за гостите, които останаха и дълго след това да се любуват на уникалната скулптура.
             
     
             
     
             

Добрата ветеринарна клиника