Природен парк НЕБЕСНИТЕ ПАСБИЩА

кътче от парка Небесните пасбища

Защо точно „Небесните пасбища“?

Д-р Васил Ангелов:

Чрез името на романа на Джон Стайнбек, акцентираме на единението на човека с природата. Няма подобен роман на български автор, който така да съчетава делото и природния парк, който направихме за всички нас, вас и онези, които искат да дойдат на едно древно място, където да се обединят с природата и да почерпят от силата на земята, гората и въздуха.

Природата е пряко свързана със здравето. Световната психоанализа е пряко свързана със силата на природата, беседите, разходките и билките.

Как да стигнем до Небесните Пасбища?

„С доброта, с желание и с кола!“

заявява уверено д-р Ангелов. Небесните пасбища се намират в центъра на предбалкана, на 70 км от София, по пътя за морето, в село Осиковица, което е разделено на цели 6 махали, доста отдалечени една от друга.

Тя

В Небесните пасбища сме заобиколени от невероятна красота и чиста природа.

Наблизо минава река Малки Искър, която се радва на засилен интерес у рибарите у нас и все още може да се съревновава с останалите реки по риба.

люлката

Като се огледате, ще видите връх Острома, който се намира в началото на Старопланинския масив.

Историята на този район е на повече от 2500 години и е осеян с тракийски светилища, много останали стени от храмове, светилища и оброци.

Тук земята говори на хората, стига да я чуят. Земята лекува и излъчва лековита енергия.

колелото на инките

Навремето в Осиковица хората са смятали, че е от изключителна важност образованието и моите предци и роднини са се криели от набезите на турците и черкезите и са изградили 6 училища!

Правславен храм св. Василий

Затова все още важи приказката „Калта от ноктите си ще продам, но ще изуча децата си!“, с голяма възхита казва д-р Васил Ангелов. Неговият син д-р Александър Ангелов показва голямото си родословно дърво и не пропуска да отбележи, че именно в Осиковица се е криел апостолът Левски, а неговия прадядо Даков Комитата е бил и негов сподвижник, ограбва турската хазна през 1872-ра и е изпратен в Диарбекир.

 

Изворче в природния парк